fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak fotit portréty na bílém pozadí

Všichni milují klasické portréty s bílým pozadím. Umožňují vám plně vyjádřit osobu a její příběh. Fotografování portrétů na bílém pozadí však může být složitější, než se zdá. Jak tedy fotit portréty na bílém pozadí?

Místnost s bílou stěnou? Ne, díky!

Vymalovat celou místnost na bílo, abyste mohli fotit portréty se skutečně bílým pozadím, se může zdát jako jednoduchý nápad. Není to ovšem zdaleka to nejlepší řešení. Nejenže by to bylo velmi drahé a náročné na čas, ale také to vyžaduje dokonalou bílou stěnu. A to je obtížné dosáhnout, zvláště ve světlých odstínech, kde mohou být stíny a studené čáry.

Jako fotograf se snažíte dosáhnout co nejlepších výsledků. Takže pro portrétování na bílém pozadí je lepší použít univerzální řešení.

Jak fotit portréty na bílém pozadí

Nejjednodušší možností je použít bílou plachtu. Bílá plachta je lehká a snadno se sbalí, takže ji můžete snadno přenášet z místa na místo. Můžete ji také vyčistit a často osvětlit, abyste dosáhli dokonalého bílého pozadí.

Dalším možným řešením je použití bílého světla. Existují světelné stany, které umožňují fotografovat portréty s bílým pozadím. Světlo je ideální pro fotografování s rozmazanými pozadími a umožňuje vám dosáhnout dokonalého bílého pozadí.

Můžete také experimentovat s různými barvami a texturami. Kombinace různých materiálů a textur vám může pomoci vytvářet přesné odstíny pro vaše portréty. Můžete také použít kombinace barev a odstínů, abyste vytvořili sofistikovaný vzhled.

Fotografování portrétů na bílém pozadí může být zábavné a zároveň vyžaduje dostatek času a úsilí. Ať už se rozhodnete vymalovat stěnu, použít bílou plachtu nebo světelný stan, je to důležité, abyste si vybrali správnou techniku. S trochou trpělivosti a námahy můžete dosáhnout krásných a kreativních portrétů se skutečně bílým pozadím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení