fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout uměleckého dojmu s použitím siluet

Pokud hledáte způsob, jak dosáhnout uměleckého dojmu ve fotografii nebo uměleckém díle, silueta je skvělý způsob, jak dosáhnout tohoto cíle. Silueta je technika, která používá stín nebo jiné způsoby, jak účelně zakrýt výjev a podpořit požadovaný obraz.

1. Použijte Siluetu

Silueta je vysoce efektivní způsob, jak udělat vaše fotografie atraktivní. Tento efekt nastává při použití kontrastu mezi světlem a tmou. Existuje několik způsobů, jak použít siluetu.

Nejjednodušší způsob použití siluety je pořízení fotografie člověka nebo objektu v oblasti, kde je intenzivní pozadí světla. To se provádí pořízením expozice, která je nastavena na pozadí, světlo tolik, že všechny detaily na obrázku způsobí, že se stane nečitelná.

Kromě toho můžete také použít siluetu tím, že postavíte objekt mezi světlo a pozadí. Pokud je zdroj světla na jedné straně a pozadí za ním na druhé straně, tak to způsobí, že i tenké objekty budou vypadat jako siluety.

2. Umělecký Efekt

Siluety mohou dosáhnout velmi silného uměleckého efektu. Díky kontrastu mezi obrysem postavy a světlem pozadí vám to umožní vyjádřit mnoho různých emocí, jako je strach, smutek, naděje nebo úzkost.

Siluety mohou také působit velmi abstraktně. Přehlížení detailů postavy může být zvláštně přitažlivé. Můžete také experimentovat s různými úhly záběru a světlem.

Siluety jsou skvělým způsobem, jak dosáhnout uměleckého dojmu ve fotografii nebo uměleckém díle. Vyžaduje to jen trochu úsilí a experimentování s úhly a světlem. Pokud se rozhodnete použít tuto techniku, uvidíte, že to může posunout vaše práce na další úroveň.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení