fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout účinku hladké vody v pohybu na fotografiích

Voda v pohybu je vždy oblíbeným motivem, takže vytváření fotografií s hladkým prouděním vody je častým cílem fotografů. Existují základní principy, které mohou fotografové znát a používat při fotografování pohybu vody. Tyto principy mohou být aplikovány na řeky, potoky, jezera, vodopády, moře a další.

Principy Hladkého Pohybu Vody

Jedním z hlavních principů hladkého pohybu vody je použití delších expozičních časů při fotografování. Delší expoziční čas umožňuje během fotografování udržet více času na snímání pohybu vody. To zajišťuje, že voda v pohybu bude vypadat hladce, protože během expozičního času se voda bude setrvávat v pohybu. Dalším principem je použití nastavení zaostření. Během fotografování pohybu vody je potřeba nastavit zaostření na nejnižší a nejdelší hodnotu, aby se voda mohla pohybovat bez problémů. Existují také další principy, které fotografové mohou použít při fotografování pohybu vody, jako je použití zpomaleného závěrky, zvýšení ISO a použití blesku.

Aplikování Principů na Fotografiích.

Jakmile se fotograf naučí základní principy hladkého pohybu vody, může je aplikovat na své fotografie. Nejprve je třeba ujistit se, že fotograf má správné nastavení expozičního času a zaostření. Nastavení expozičního času by mělo být dostatečně dlouhé, aby zajistilo hladký pohyb vody po celou dobu expozice. Zaostření by mělo být nastaveno na nejnižší úroveň, aby se pohyb vody nepozastavil. Dalším krokem je zvolení správného nastavení ISO a blesku. ISO by mělo být nastaveno na nejnižší možnou hodnotu pro dosáhnutí nejlepšího možného obrazu. Blesk by měl být úplně vypnutý, aby nedošlo k rušení pohybu vody.

Hladký pohyb vody je oblíbenou technikou pro fotografy, kteří se snaží zachycovat dynamiku vody. Vyžaduje to trochu praxe a šikovnosti při aplikování základních principů, ale nádherné fotografie jsou toho vzájemnou odměnou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení