fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout snímků s efektem zvětšení a perspektivy

Fotografování je velmi populární záliba a v poslední době mnozí fotografové začali zkoušet techniky, jak dosáhnout zvětšení a perspektivy na svých snímcích. Použití správných rekvizit a postupů může vést k skvělým výsledkům. Následující článek diskutuje o tom, jak dosáhnout efektu zvětšení a perspektivy na snímcích.

Zvětšovací Efekt

Nejjednodušší způsob, jak dosáhnout efektu zvětšení, je použití objektivu s delším ohniskovým vzdáleností. Pro zvětšení se obvykle používají teleobjektivy, které mají ohniskové vzdálenosti delší než 50 mm. Kromě toho lze na snímcích dosáhnout zvětšení použitím většího čísla clony, což zmenší světelný tok, který pronikne do snímače fotoaparátu.

Perspektiva Snímků

Chcete-li dosáhnout silné perspektivy na snímcích, je třeba použít objektivy s ohniskem velmi blízkým k snímači. Takové objektivy se nazývají makro objektivy, které dokážou zachytit detaily velmi blízké objektu. Dalším způsobem, jak dosáhnout perspektivy, je použití objektivu s širokým ohniskem. Takové objektivy mají ohniskové vzdálenosti kolem 35 mm nebo menší.

V závěru lze říci, že je možné dosáhnout efektu zvětšení a perspektivy pomocí správného vybavení a postupu. Je nutné použít teleobjektivy pro zvětšení anebo makroobjektivy nebo objektivy s širokým ohniskem pro perspektivy. Jakmile získáte správné vybavení, je možné dosáhnout skvělých výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení