fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout snímků s efektem „zamrzlého“ pohybu

Efekt zamrzlého pohybu je technika fotografování, která pomáhá dosáhnout atraktivních snímků. Tento efekt nastává, když je pohyb zachycen na obraze v době, kdy je expozice na delší dobu. Výsledkem je, že na obrázku jsou objekty ve vztahu k jejich pohybu zobrazeny jako „zamrzlé“. Tento článek poskytuje podrobný návod, jak dosáhnout snímků s efektem zamrzlého pohybu.

Efekt zamrzlého pohybu

Efekt zamrzlého pohybu je technika, která vyžaduje dlouhou expozici na snímku. Fotograf musí nastavit delší čas expozice, aby dosáhl tohoto efektu. Když je dostatečně dlouhá expozice nastavena, fotograf zaznamená pohyb, aniž by byl rozmazaný nebo rozostřený. To umožňuje fotografiím zachytit pohyb přímo a jasně bez žádných rozostření.

Jak dosáhnout požadovaného snímku

Chcete-li dosáhnout požadovaného snímku s efektem zamrzlého pohybu, musíte se zaměřit na několik důležitých faktorů, které ovlivňují kvalitu vámi pořízeného snímku. Prvním krokem je nastavení dlouhé časy expozice. K tomu budete chtít použít režim manuální expozice, abyste mohli nastavit čas expozice přesně podle požadavku. Poté je třeba nastavit clonu, aby byl snímek ostrý a jasný. Posledním krokem je udržení této expozice během pohybu objektu, který je zachycen na snímku.

Efekt zamrzlého pohybu je skvělou technikou pro fotografy, kteří chtějí zachytit pohyb a vytvářet atraktivní a zajímavé snímky. Níže uvedený návod vám pomůže dosáhnout požadovaného efektu, pokud budete postupovat podle nastavení a tipů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení