fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout rovnoměrného osvětlení pro skupinové portréty v ateliéru

Fotografování skupinových portrétů v ateliéru bývá práce na plný úvazek. Správné osvětlení je klíčové pro dokonalou a přirozenou fotografii skupiny. Ať už se jedná o velkou rodinu nebo malou skupinu přátel, s následujícími tipy dosáhnete rovnoměrného osvětlení pro skupinový portrét, který bude na první pohled úžasný.

Široký úsměv! Jak dosáhnout rovnoměrného osvětlení pro skupinovou fotografii

Při fotografování skupinového portrétu v ateliéru je důležité rozdělit světlo mezi skupinu. Nejdřív přemýšlejte o tom, jaké světlo potřebujete. Pro rozmanité tváře je lepší použít světlo s blízkým úhlem, které vytváří rozptýlené a rovnoměrné osvětlení. Můžete si pořídit softbox, který vytváří velkou plochou lampu s blízkým úhlem, která je vhodná pro fotografování skupinových portrétů.

Dalším tipem je použít dvě světelné zdroje. Můžete umístit jednu na přední straně skupiny a druhou na zadní straně, abyste dosáhli rovnoměrného osvětlení. Další možností je použít dva softboxy, abyste rozptýlili světlo dostatečně.

Vychutnejte si skupinový portrét v ateliéru plném světla

Můžete také použít dvě menší světelné zdroje a umístit je po obou stranách skupiny, abyste dosáhli stejného rovnoměrného osvětlení. Můžete také použít světlo s velkým úhlem, abyste dosáhli stejného rovnoměrného osvětlení. To je skvělá volba, pokud se zapojí hodně lidí do fotografie.

Je důležité, abyste také mysleli na stíny. Pokud máte světlo s velkým úhlem, zkuste jej nastavit na zdi, abyste snížili počet stínů. Můžete také použít stínicí destičky a clony, abyste minimalizovali stíny a bílé skvrny na fotografii.

Správné nasvícení ateliéru je nezbytné pro skupinové fotografování. Pokud chcete dosáhnout rovnoměrného osvětlení pro své skupinové portréty, vyzkoušejte tyto tipy. Zkuste použít blízký úhel světla nebo použijte dva softboxy. Můžete také použít stínicí destičky a clony, abyste minimalizovali stíny. S těmito tipy dosáhnete skvělých skupinových portrétů v ateliéru plném světla!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení