fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout profesionálních portrétů s použitím externího blesku

Kvalitní portrétní fotografie může ve správných rukou dosáhnout amatérského i profesionálního vzhledu, jelikož je to oblast, kde můžou fotografové náležitě využít techniku a svou kreativitu. S externím bleskem lze dosáhnout profesionálních portrétů, které jsou jedinečné, s promyšleným světlem a obrazem. Následující článek popisuje, jak dosáhnout nejlepšího výsledku pomocí externího blesku.

1. Příprava

Předtím, než se osoba pustí do snímání, je důležité provést několik přípravných kroků. Například se doporučuje zvážit, jaké světlo bude vyhovovat dané situaci, jaké množství světla bude nejvhodnější a jaký druh filtru bude vyhovovat. Další kroky zahrnují výběr správného blesku, správné stanoviště pro externí blesk a pokud je to možné, vybavením externího blesku zvláštními doplňky k dosažení žádoucího efektu.

2. Snímání

Když je vše připravené k snímání, je důležité, aby osoba dodržovala správné postupy pro snímání s externím bleskem. Například je důležité vybrat správnou expozici, aby se vyrovnala intenzita světla blesku a pozadí. V závislosti na druhu blesku, expozici a dalších faktorech může být nutné ustavit blesk tak, aby paralelně dopadalo na objekt. Další věci, které je třeba zvážit, jsou úhel dopadu blesku a intenzita.

Externí blesk je skvělý zdroj světla pro profesionální portrétní fotografii. Přípravou a správnou technikou může fotograf dosáhnout kvalitních portrétů, které se od amatérských odlišují díky originálnímu světlu a ztvárnění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení