fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout přirozeného výrazu u modelů v ateliéru

Fotografové se často snaží nalézt cestu, jak dosáhnout přirozeného a autentického výrazu u modelů. Díky vybavení v ateliéru a znalosti základních triků můžete snadno dosáhnout skvělých výsledků. Přečtěte si, jak dosáhnout přirozeného výrazu u modelů v ateliéru.

Jak dosáhnout přirozeného výrazu

Když fotografujete modely v ateliéru, prvním krokem je uvolnění modelu. Nejdříve se ujistěte, že model cítí, že je ve svém prostředí a má se v něm dobře. Nezapomeňte, že modely jsou často nervózní a necítí se pohodlně. Proto je důležité s nimi mluvit a povzbudit je. Ujistěte je, že vše je v pořádku a můžete začít s focením.

Dalším krokem je začít s improvizací. Pokud model nemá zkušenosti s focením, může to být stresující. Proto je důležité, abyste modelu umožnili improvizovat a přizpůsobit se situaci. Při focení neomezujte modela tím, že ho budete příliš řídit. Představte si, že se chováte jako kamarádi a ne jako fotograf.

Naposledy, nebojte se experimentovat s různými světly a úhly. Usilovně pracujte na tom, jak moc přirozený výraz modelu dokážete zachytit. Zkuste míchat různé světelné situace, abyste dosáhli toho nejlepšího výsledku.

Díky ateliérovým trikům!

V ateliéru máte k dispozici řadu zařízení a triků, které vám pomohou dosáhnout přirozeného výrazu u modelů. Začněte s difuzorem. Můžete jej použít k tomu, abyste snížili hrany a vytvořili jemnější a měkčí světlo. Difuzor také pomáhá snížit odrazy, což vám umožní dosáhnout lepších výsledků.

Také je důležité vyzkoušet různé typy světla. Stroboskopy, LED a záblesky jsou skvělou volbou pro dokumentaci skupinových fotografií. Vyhněte se příliš jasnému světlu. Použitím méně intenzivního světla lze dosáhnout více přirozenosti.

Pokud se rozhodnete používat obrazovou stěnu, pamatujte, že méně je více. Obrazová stěna nemusí být vždy nutná pro zachycení přirozeného výrazu. K dosažení co nejpřirozenějšího výrazu se vyhněte používání přílišvýrazných nebo kontrastních obrazovek.

K dosažení přirozeného výrazu u modelů v ateliéru je důležité se soustředit na jejich pohodu a improvizaci. Zkuste míchat různé světelné situace, používejte difuzory a experimentujte s různými typy světla. Především však zapomeňte na obrazovou stěnu. Pokud se budete držet tohoto návodu, měli byste být schopni dosáhnout přirozeného výrazu modelu v ateliéru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení