fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout kouzelných efektů s použitím dlouhých expozic

Fotografování je kreativním způsobem, jak uchovat okamžiky, které jsou věčné. Vytváření krásných fotografií není vždy snadné a je třeba se učit některým technikám, aby se dosáhlo požadovaných efektů.
Dlouhá expozice je jedna z technik fotografování, která přináší kouzelné efekty.

Dlouhá expozice: co to je?

Dlouhá expozice je fotografická technika, kdy je zrcadlovka zapnuta po dlouhou dobu, aby se na snímek promítla více informací. Tato technika se často používá pro fotografování pohybujících se objektů nebo míst, aby se dosáhlo kouzelného efektu. Například se používá k zachycení vířícího moře nebo proudící řeky.

Jak dosáhnout kouzelných efektů?

Abyste dosáhli kouzelných efektů, je nutné použít správnou techniku dlouhé expozice. Nejdříve je nutné zřídit fotoaparát na stativu. Potom je třeba zvolit režim dlouhé expozice. To znamená, že se zrcadlovky otevřou na delší dobu, než běžně. Nastavte expoziční čas tak, aby odpovídal situaci. Nastavením ISO na nízkou hodnotu a zvýšením clony je možné docílit vyššího výkonu.

Kouzelné efekty se mohou dosáhnout také pomocí filtru ND (neutrálního density). Filtry ND jsou skvělé, protože dokáží snížit množství světla, které proudí do objektivu. Lze je použít k zachycení pohybujících se objektů a vytváření rozmazaných efektů.

Ať už se snažíte dosáhnout kouzelných efektů s dlouhou expozicí nebo se jen učíte o fotografování, zkušenosti s dlouhou expozicí jsou skvělým způsobem, jak se zlepšit a dosáhnout neuvěřitelných výsledků. Fotografování dlouhou expozicí vám dává příležitost vytvořit něco výjimečného a nezapomenutelného.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení