fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak dosáhnout dramatického osvětlení pro portréty v ateliéru

Fotografování portrétů v ateliéru může být skvělým způsobem, jak dosáhnout dramatických efektů pro své fotografie. Ať už jde o portréty zákazníků nebo o fotografování produktů, zde je několik tipů, jak dosáhnout skvělého osvětlení v ateliéru.

Dramatické osvětlení? Žádný problém!

Fotografování v ateliéru může být skvělou příležitostí, jak experimentovat s dramatickým štíhlejším osvětlením, které by jinak nebylo možné. Vypínače světel a odrazné plochy mohou být použity k vytvoření dramatického osvětlení, které dává subjektu vynikající kontrastní osvětlení.

Nastavení osvětlení v ateliéru může být docela zábavné. Můžete experimentovat s různými stupni intenzity, abyste získali dramatické efekty ať už ve tvaru hvězdy, blesku nebo jen jednoduchého světla, které vytváří jasné světelné stopy.

Můžete také experimentovat s různými barvami svítidel, abyste vytvořili zajímavý barevný efekt. Tímto způsobem můžete vytvořit skutečně dramatický obraz portrétu, který bude vypadat, jako byste fotografovali v exteriéru.

Ateliér jako profesionální fotostudio

Fotografování v ateliéru vám dává kontrolu nad všemi aspekty vaší scény. Můžete si vybrat správnou výšku záblesku, zaměřit se na konkrétní věci a dokonce i pracovat s různými druhy nábytku.

Pokud se rozhodnete přidat záblesky, použijte pro ně tripotypy, abyste se postarali o konzistentní osvětlení všech svých portrétů. Tripotypy jsou skvělým způsobem, jak dosáhnout úžasného efektu světlých stínů, bez počítání se světelnou intenzitou.

Když se přesouváte mezi jednotlivými polohami, nezapomeňte vždycky vyzkoušet různé úhly osvětlení. Jakmile najdete ty správné polohy, nastavte světelné sestavy tak, aby vyhovovaly vašim požadavkům a vytvořily dramatický efekt.

Takže ať už chcete portréty zákazníků nebo fotografování produktů, dosáhnutí dramatického osvětlení v ateliéru není problém. Nastavením světel a odrazných ploch můžete vytvářet skvělé dramatické efekty, které dokonale osvětlí váš portrét nebo produkt. Tak se do toho pusťte a získejte profesionální portréty pomocí tohoto jednoduchého postupu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení