fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Fotografování interiérů s využitím umělého a přirozeného světla

Fotografování interiérů je vysoce komplexní disciplína, ačkoli může vypadat jednoduše. Od správného načasování až po efektivní využití světla a kompozice, vyfotit dokonalý interiér je vyšší umění. Zde se budeme soustředit na umělé a přirozené světlo a na jak je můžeme užít při fotografování interiérů.

Umělé světlo pro fotografování interiérů

Umělé osvětlení je velmi účinný způsob, jak vizuálně ozvláštnit interiér. Není ale vždy nutné, používat výkonné světelné zdroje. Často je dostatečné použít standardní lampy, stolní svítidla a další domácí osvětlení. Tyto světla mohou být nastavena, aby zvýraznila určité prvky interiéru nebo je dokonce použita jako umělecké osvětlení. Použití umělého osvětlení je také důležité, pokud je interiér velmi tmavý.

Výhody přirozeného světla

Přirozené světlo může být také velmi užitečné pro fotografování interiérů, pokud je správně použité. Přirozené světlo může pomoci vytvářet podnětnou atmosféru, která poskytuje návštěvníkům příjemný pocit. Přirozené světlo může také eliminovat potřebu umělého osvětlení, což je příjemné pro oči. Může být také užito k zvýraznění například kontrastu mezi tmavými a světlými prvky interiéru.

Za účelem fotografování interiérů je důležité umět kombinovat oba druhy světla – umělé a přirozené. Zatímco umělé často poskytují více jasu a přesnosti, přirozené světlo může vytvářet pohodu a živost. Odborník by měl umět vyvážit oba druhy světla, aby vyfotil perfektní fotografii interiéru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení