fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Fotografování architektury v dešti: vytvořte reflexivní efekty

Fotografování architektury v dešti je oblíbenou technikou, která umožňuje fotografům vytvářet zajímavé a efektní snímky. Dešťová kapka na skle je skvělý efekt, který může být použit pro vytváření reflexivních efektů. Tento článek vám poskytne některé užitečné tipy pro fotografování architektury v dešti, abyste mohli vytvářet úžasné snímky.

1. Vytváření reflexivních efektů v dešti

K vytváření reflexivních efektů v dešti jsou nezbytné správné nastavení a techniky. Je velmi důležité udržovat vysokou rychlost závěrky a používat nízkou hladinu ISO, abyste se vyhnuli rušení. Měli byste vždy použít dlouhou expozici (někdy až 30 sekund) a použít kompenzaci expozice, abyste dosáhli požadovaného odstínu snímku. Dále musíte použít kvalitní objektiv, který se bude soustředit na detailní obraz. K zachycení nejlepších reflexivních efektů je vhodné používat clonu F11 až F16 a případně zvětšit velikost objektivu, aby se zvýšila kresba a ostrost.

2. Práce s architektonickými fotografiemi.

Když se zabýváte fotografováním architektury v dešti, je důležité si uvědomit, že dešťové kapky a úhly světla jsou nejdůležitějšími prvky. Kromě toho byste měli zvážit kompozici, kterou chcete vytvořit. Měli byste se snažit vyhýbat se lineárním a geometrickým formám, pokud chcete, aby výsledný obraz vypadal přirozeně, a soustředit se na úhly, světlo a úrovně stínu, které pomohou vytvářet emoce a napětí.

Fotografování architektury v dešti je vynikající způsob, jak vytvářet úžasné reflexivní efekty. Možnosti technik a nástrojů jsou téměř neomezené, takže se můžete pokusit experimentovat a vytvořit skutečně pozoruhodné snímky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení