fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

7 tipů pro zachycení pohybu na portrétní fotografii ve studiu

Portrétní fotografie ve studiu je svým způsobem umění. Pokud jde o zachycení pohybu, může to být obzvlášť složité. Naštěstí existuje několik technik, které můžete využít k vyfotografování pohybu v portrétním stylu. Přečtěte si naše sedm tipů, abyste se dozvěděli, jak na to.

1. Tip: Zvolte správnou vzdálenost objektivu

Než začnete fotit, je důležité zvolit správnou vzdálenost objektivu. K zachycení pohybu potřebujete objektiv, který dobře zachycuje pohyb, aniž by se model vytrácel. Ideální volbou je teleobjektiv, který má širokou zornou osu.

Další důležitou věcí je, že vyšší ohnisková vzdálenost poskytuje více možností pro kompozici. Na jedné straně můžete točit kolem modelu a poskytnout velkorysou, osvětlenou scénu. Z druhé strany můžete zaměřit pozornost na určité části těla a zajistit, aby všechny pohyby byly viditelné.

Fotografování s vyšší hodnotou ohniska vám také umožní vyčlenit pohyb od okolí. Tím se zabrání rozmazání nežádoucích detailů a vytváří se moderní, čistý vzhled.

2. Tip: Využijte světelné efekty pro zachycení pohybu

Jednou z technik, které můžete použít pro zachycení pohybu ve studiu, je osvětlení. Použitím světelných efektů můžete dosáhnout požadovaného efektu.

Je důležité poznamenat, že pro tento účel doporučujeme použít silné reflektory, abyste mohli přesně určit směr a intenzitu pohybu. Můžete také použít více světel, abyste vytvořili jasnější a dramatičtější efekt.

Dalším způsobem, jak využít světelné efekty, je použití strobistických technik. Pro tento efekt doporučujeme používat malé reflektory nebo blesky. Tyto světla se mohou pohybovat po celé scéně a zachycovat pohyb modelu. Tato technika může být obzvláště užitečná pro portrétní fotografii s pohybem.

Portrétní fotografie ve studiu s pohybem vyžaduje specifickou techniku. Naštěstí existuje několik strategií, které můžete použít, jako je výběr správného objektivu a využití světelných efektů. Vždycky experimentujte, abyste získali požadovaný efekt, a nenechte se odradit. Když se naučíte tyto tipy, budete mít brzy obdivuhodné portréty ve studiu s pohybem!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení