fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

5 nejlepších technik pro retuš portrétních fotografií v Lightroom

Portrétní fotografie je oblíbené umění, které umožňuje fotografům zaznamenat krásné vzpomínky. Udržení kvalitního vzhledu fotografie může být však někdy poměrně náročné. S technikami úpravy obrazu, jako je Lightroom, můžete přetvořit fotografii, aniž byste museli trávit hodiny ve fotografickém studiu. V tomto článku se podíváme na 5 nejlepších technik pro retuš portrétních fotografií v Lightroom.

1. Tip: Ohněte svou kreativitu!

Základním krokem úpravy fotografií je kreativní míchání barev. To zahrnuje změny expozice, ostrosti, kontrastu atd. Tyto efekty jsou k dispozici v nastavení Úprava obrazu. Ujistěte se, že dostanete svou fotografii na správnou platformu a pak se přesuňte k dalším technikám.

V Lightroomu můžete také změnit barevnou teplotu ve fotografii. To je užitečné, protože úpravou barevné teploty můžete získat lepší výsledný efekt. Tímto způsobem můžete dosáhnout více jasného a živějšího vzhledu ve vašich portrétních fotografiích.

Nakonec můžete také vyzkoušet techniku selektivního odstínování. Tato technika umožňuje fotografům oříznout oblasti v portrétní fotografii, aby se zvýraznila nebo změnila jejich barva. Toto je užitečné, pokud chcete získat specifickou barevnou schému ve vaší fotografii.

2. Technika 2: Separace barevných přechodů

Další technikou, kterou můžete ve Lightroomu vyzkoušet pro úpravu portrétních fotografií, je separace barevných přechodů. Tato technika umožňuje fotografům dát fotografii jasnější a ostrý vzhled. Tímto způsobem můžete dosáhnout čistšího přechodu mezi odstíny a oživit fotografii.

Kromě toho můžete v Lightroomu použít funkci Vyvážení bílé. Tato funkce umožňuje fotografům vyvážit objekty ve fotografii a získat tak kalibrovanější obraz. Tímto způsobem můžete snadno získat přirozený vzhled ve fotografii.

Poslední technikou, kterou můžete ve Lightroomu vyzkoušet, je odstranění šumu. Tato technika umožňuje fotografům odstranit nežádoucí šum ve fotografii. U produkce portrétů je to velmi užitečné, protože díky odstranění šumu můžete získat čistší a lepší fotografii.

Lightroom je skvělý nástroj pro úpravu portrétních fotografií. Jeho různé techniky vám mohou pomoci získat lepší výsledky ve svých fotografiích. Pokud chcete zvýšit kvalitu vaší portrétní fotografie, pak vyzkoušejte tyto 5 technik, jako je ohnutí vaší kreativity, separace barevných přechodů, vyvážení bílé a odstranění šumu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení