fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

10 zásad pro skvělé portrétní fotografie: odhalte krásu modelu

Portrétní fotografie je uměním, které je třeba vyvinout. Ať už se snažíte o dokonalou podobu nebo chcete odhalit skutečnou krásu modelu, musíte mít jisté zásady, které budete dodržovat. Zde je 10 zásad pro skvělou portrétní fotografii, abyste mohli dokonale odhalit krásu modelu.

1. Čemu se vyvarovat

Portrétní fotografie má být osobní, ale to neznamená, že byste se měli vyhýbat všemu, co se zdá být konvenční. Hlavní je nenechat se strhnout zbytečnými detaily jako je oblečení, účesy nebo make-up. Místo toho se zaměřte na harmonii mezi tváří, tělem a nejdůležitějším, expresí.

2. Jak dosáhnout skvělého portrétu

Než začnete fotografovat, je důležité nastavit správné osvětlení a správný úhel. Také je důležité, abyste se postarali o pozadí, které bude v kontrastu s modelovou postavou. U portrétu se méně často používá objektiv s dlouhým ohniskem; zkuste použít středního nebo krátkého ohniska a zachytit kontrast mezi postavou a okolím, s důrazem na model. A konečně, nezapomeňte se soustředit na výraz, protože to je to, co nakonec udělá portrét jedinečným.

Portrétní fotografie je krásné umění, které vyžaduje trpělivost, talent a některé základní znalosti. Tato 10 zásad vám pomůže dosáhnout skvělých portrétů, které dokonale odhalí krásu modelu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení