fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

10 tipů pro fotografování v noci

Fotografování v noci je jedním z nejpůsobivějších a nejdivočejších druhů fotografování. Protože scény nočního života jsou plné neuvěřitelných barev, kontrastů a dynamiky, je těžké nechat si ujít. Pokud jste nováčkem ve fotografování v noci, můžete to být trochu ohromující. Zde je 10 základních tipů, které vám pomohou začít s fotografováním v noci.

Tipy pro Fotografování v Noci

V noci bude obvykle třeba delší čas expozice než během dne. Zejména pokud fotografujete velmi tmavé scény, budete chtít dát co nejdelší čas expozice. To může znamenat až několik desítek sekund až minut. To může být problém, pokud je vaše kompozice často měnící se, což je běžné například při fotografování lidí. V takových případech může být lepší použít kratší čas expozice a přidat více světla.

10 Kreativních Nabídek

  1. Kreativní osvícení: Použijte různé světelné zdroje, jako jsou hvězdy, slunce, měsíc, světla měst, lampy a jiná světla, abyste dosáhli kreativního osvětlení.

  2. Použijte významné objekty: Fotografování významných objektů, jako jsou budovy, kostely a další známé objekty, může být kreativním způsobem fotografování v noci.

  3. Vyhledávání barev: Fotografování večerních a nočních scén, jako jsou kluby, bary a ulice, může být skvělým způsobem, jak vyhledávat barevné a dynamické scény.

  4. Fotografie přírodních scén: Fotografování přírodních scén v noci může vám poskytnout nádherné obrázky, které byly předtím nemožné.

  5. Experimentování se časem expozice: Zkuste krátké (1-3 sekundy) i dlouhé (30-60 sekund) časy expozice a získejte kreativní obrazy.

  6. Použití filtrů: Filtry mohou být velmi užitečné při fotografování v noci, a to zejména při fotografování vyšších oblastí oblohy.

  7. Zvýraznění detailů: S dlouhým časem expozice můžete zdůraznit detail, například studenou teplotu ve výhledu nebo krásnou texturu na povrchu vodní hladiny.

  8. Používání stativu: Stativ je důležitý při fotografování v noci protože vám umožní dosáhnout delšího času expozice a zabrání rozmazání obrazu.

  9. Záběry ve tmě: Fotografování nočních scén, které jsou osvětleny pouze světlem měsíce nebo hvězd, může vést k úžasným obrazům.

  10. Fotografování západu a východu slunce: Když fotografujete západ nebo východ slunce, můžete získat krásné obrazy, zatímco barvy oblohy se mění.

Toto jsou jen 10 základních tipů pro fotografování v noci. Když začnete experimentovat s různými světelnými zdroji a časy expozice, uvidíte, že se můžete dostat k opravdu kreativním a úžasným obrazům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení